Дуальна освіта

18–19 вересня 2014 року представники кафедри промислового маркетингу НТУУ «КПІ» взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Дуальна освіта як відповідь на виклики, що стоять перед сучасною системою української освіти». Організаторами її виступила Всеукраїнська громадська організація «Українська Асоціація маркетингу» в партнерстві з Представництвом фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та НТУУ «КПІ».

Вітаючи учасників конференції урочистою промовою другий день конференцї відкрив завідувач кафедри промислового маркетингу НТУУ «КПІ», Солнцев Сергій Олексійович.

Конференцію присвячено надзвичайно актуальним, особливо для нашої держави, питанням реформування системи освіти в напрямку її наближення до практичних проблем економіки. Адже словосполучення «дуальна система», власне, і означає поєднання теорії і практики. Про потребу в запровадженні такої системи в Україні говорили, вітаючи учасників конференції, перший проректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Юрій Якименко та її модератор – завідувач кафедри міжнародної економіки економічного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Алла Старостина. 

Організатори обговорили роль роботодавців у впровадженні дуальної освіти та послухати інформацію про досвід такого впровадження у життя. Особливо цікавим у цьому плані став виступ представника однієї з найефективніших вітчизняних компаній в галузі виробництва будівельних і облицювальних матеріалів «КНАУФ в Україні». Закінчилася конференція дискусією на тему «Організація навчального процесу: як поєднати теорію та практику?» і розробкою Дорожньої карти щодо впровадження принципів дуальної освіти в Україні. 

 

Ви тут: Головна Новини Дуальна освіта